A Pinty

Loading...

Loading...

pinty

A hímdarabok évente legalább hat hónapot, februártól júliusig énekelnek.

Chaffinch (Fingilla coelebs). Gyengébb, gyanakvóbb, a puszta mindig olyan helyen van, ahonnan gyorsan veszélyben lehet menekülni. Mérete 18 cm, súlya 19-24 g, és élhet akár 12 év.

Minden szín

  • A has és az arc a rózsát húzza.
  • Barna hátsó (olíva zöld a nőstény).
  • Két fehér sáv a fekete szárnyakon.
  • Sötét szürke farok.
  • Sapka és nyak kék-szürke (barna-zöld a nőstényben).

Az élőhelye

  • A széles levelű és tűlevelű fák erdőkben található: fák között kell lennie.
  • Parkokat, nagy kerteket, gyümölcsösöket, sövényeket is látogat, és a művelt területeken zenekarokban láthatók.

Az ő szokásai

  • Télen más madarakkal (más pintyek, verebek...) társul, amellyel nagy sávokat alakít ki az élelmiszerekhez.
  • Rovarirtó, különösen a tenyészidőszak alatt. Pókokat, rovarokat, hernyókat, gerincteleneket keres...
  • Az idő múlásával, magokat táplál (a repce magjait szereti), rügyek, bogyók.
  • A jászolhoz jön, hogy visszaszerezzék a leesett magokat a földön, és hálás leszel, ha almákat hagysz neki.

Ő énekelt

  • Az éneke hatalmas, és számos virágzást tartalmaz.
  • A férfi az egyetlen, aki énekel. Ne feledje, hogy éneke a régiótól függően eltérő lehet ("helyi dialektusok").

ne zavarja az északi pintyet

Ne tévessze össze... az északi finchot

A foltos fej, mint a puszta, a különbséget teszi. Otthon, különösen télen látható, ahol gyakran mozog a mezők fölött.

A kicsit több

A párzási időszakban a férfi nagyon agresszív és keserűséggel védi a területét. Azonban minden nem mindig rózsás a pár finch: a férfi és a női bicker bőségesen, és a udvarlás is néha véget ökölbe!

Loading...

Videó: Kaláka együttes: Pinty és ponty (dal, rajzfilm).

Loading...

Oszd Meg Barátaiddal