A Goldcrest

Loading...

Loading...

Goldcrest

Az arany karkötő annyira kicsi, hogy néha bejövő pókhálókba kerül!

A Goldcrest (Regulus regulus). Nagyon kicsi. Az egyik legkisebb madár Európában is: körülbelül 9 cm-es, és csak 5-től 7 g-ig terjed. Hosszúsága 7 év.

Minden szín

  • Olive vissza.
  • Fehér-bézs hasa.
  • A fején, a narancssárga tollak diadémje a férfiban, sárga a nőstényben, két fekete vonal keretében.
  • Fekete és hegyes csőr.
  • A szem fehéren keringett.

Az élőhelye

  • A nagy örökzöldek (különösen a lucfenyő) a Goldcrest kedvelt helyisége. De ez is megtalálható a nagy kertek és parkok fenyőfák, vörösfenyők, fenyők...
  • A keményfa és a cserjék is menekülhetnek a vándorlás során.

Az ő szokásai

  • Hiperaktív! Mindig mozog, lebiggyesztve az ölében.
  • Kis méretének köszönhetően nem nagyon látható, hanem azért is, mert kevéssé hagyja azt a fát, amelyben telepedett.
  • Az udvarlás során a férfi felemeli a nadrágját.
  • A rovarokat táplálja, amelyeket a fák kéregének lombjain és résekén keresi. Gyakran fejjel lefelé néz, olyan pozícióban, amelyet hatalmas ujjai megengednek neki. Ő is eszik pókokat.
  • Kevesebb magot fogyaszt, és eszik azokat, amelyeket a földön talál. Télen jöhet és ennivaló a kertben.

Ő énekelt

  • Az éneke és a kiáltása nagyon akut, annak ellenére, hogy néhány ember számára néha hallható.

A kicsit több

Ha a Goldcrest annyira aktív és lázas az élelmiszerek keresése terén, azért van, mert nagy szüksége van rá. Valójában minden nap fogyasztania kell a súlyának megfelelő mennyiségét az élelmiszerben, vagyis 7 grammig. Ez sok kis rovar és pók!

Loading...

Videó: Live Bird Song - This is the song of a Goldcrest | Center Parcs UK.

Loading...

Oszd Meg Barátaiddal