A Chaffinch (Fringilla Coelebs), Színes És Színes Járóka

A Fringilla coelebs, amelynek valódi neve a "chaffinch", része a Fringillidae családnak, vagyis a kis-és közepes méretű járókelőknek. Kertjeink egy közönséges és ismerős madara, nagyon csatolt területére, különösen a tenyésztési időszakban.

A pisztráng készségesen él az év egy részében csoportokban a kongenerekkel. A pintyek, különösen a legészakibb régiókban élők télen a mérsékeltebb régiókra költöznek.

A chaffinch (Fringilla coelebs), színes és színes járóka

Hogyan ismerjük fel a pintyet?

A csillogó, és különösen a hím, felismerhető színes és változatos tollazatának köszönhetően. Kabátja barna-barna; a feje fekete-kék, kivéve a homlokát, amely fekete, az arca gesztenye; szegélye zöld; a szárnyak teteje fekete, két mutatványos fehér jelek eltakarják; a farka fekete, fehér csíkokkal, lábai és ujja rózsaszín barna. A női finch egy kicsit matt, diszkrét tollazatú. A kúp alakú csőr kicsi és hegyes.

A tenyészidőszakon kívül a hímivarú pincérek különböznek a női és a kis pintyektől elkülönítve. Csoportokban élnek, mindegyiket egyedül.

Kúszás és a puszta éneke

A Chaffinch egy tipikus hívás, amelyet "rózsaszín-rózsaszín" ír le. Reggel nagyon korán hallható énekelni. A chaffinch nagyon változatos jegyzeteket produkál, amelyek énekelgetése és dinamizmusa. A tenyésztési idõszak alatt a kanapé a kiáltását használja fészkének és területének védelmére. Bebizonyosodott, hogy ez a madár egy sikoltozattal és egy daldal rendelkezik, amely jelentősen különbözik egyik területről a másikra.

Kúszás és a puszta éneke

Finch élőhely

Bárhol megtalálja a fákat, vannak pintyek. Ez a madár erdőkben él, inkább nyitott, mint a városban lévő parkokban és kertekben. A pisztráng a művelt területeket és gyümölcsösöket is látogatja, különösen télen.

Finch etetés

A csicsóka mindenevő, vagyis azt jelenti, hogy mind a növényi, mind az állati eredetű élelmiszereket táplálja a földön. Nyáron a puszta meglehetősen rovarirtó (hernyók, legyek, pókok stb.) És földigilisztákat is táplál. Ezen időtartamon kívül étrendje több magból, de virágokból, rügyekből vagy leesett gyümölcsből áll.

A csicsóka mindenevő

Szaporítóanyag reprodukálása

A tenyésztési idõszakban áprilisban és júliusban a nõi finch egyedül foglalkozik a fészeképítéssel. Ez több mint 1000 kerek túrát tesz lehetővé, hogy megvalósítsa a szükséges anyagokat. A fészket elég magasan helyezik el egy fán, és moha és növényi rostokból állnak, hogy teljesen összetéveszthetők legyenek a környezetével. A nőstény egyedül egyedül 4-5 tojást tartalmaz 11-13 napra. Másrészt a hímivarú csülök részt vesznek a kölykök keltetés utáni takarmányozásában. A Finch évente csak egy fészket gyárt, és alkalmanként kettőt.

A pincészet hasznos vagy káros a kertre?

A pisztráng különösen kedveli a magokat, amelyeket a földön talál, amikor a rovarok, amelyekkel táplálják, hiányoznak. Ennek a kertben való jelenléte következményei lehetnek a magvaknak, amelyeket csak a kertben vagy a kertben vetettek.

Videó: .

Oszd Meg Barátaiddal