Szarvas, Erdei Állattenyésztés A Síkságon

Az őz, más néven brokát a férfi és a kecske számára a női, nem más, mint a fiatal fawn lesz felnőtt. Ez a növényevő kérődző Cervidae családjához tartozik, amelyből Európában a legkisebb képviselő képviseli. Át lehet keresztezni az erdőkben, de vigyázzunk, amikor átlépünk egy úton és vezetünk! A síkságon és a mezőkön is egyre inkább megtalálható.

szarvas férfi vagy brokát

Szarvas: személyi igazolványa

A szarvas (Capreolus capreolus) Kicsi, átlagosan a férfiak, 70 cm-es a mar, 115 cm hosszú és 30 kg maximális, ahol a szexuális dimorfizmus egyértelműen jelölve, mint a női mérések, átlagosan 62 cm mar, 100 cm hosszú, legfeljebb 20 kg súlyig. Hosszú élettartama elérheti a 15-20 évig, de általában 8-10 évig fordul el vadonként.

Ha a fawn (legfeljebb 6 hónap), a fiatal szarvas foltos kabátja van. Felnőtt, a kabát évente kétszer változik, a nyeregben: tavasszal barna-vörösből őszig szürkésbarna. Sápadt fehéres folt, amelyet "a tükörnek" neveznek, egy kis szív alakú a nõi vagy a babban a férfiban, díszíti a feneket. A farka szinte nem létezik. A nyak elején fehér foltot, "törülközőt" nevezhetünk, egyes állatoknál néha fel lehet húzni.

A fejét nagy, feszes fülek támasztják alá, fangja fekete, ajka széle fehér. A gyenge teljesítmény kompenzálására a szarvak nagyon érzékenyek a szagok és a hallásra. A fülek között a hímek rövid fa (25 cm), amelyek minden évben január-februárban növekednek októberben. A nõnek nincs fa. A szarvas kiáltása egy kutya kéregre emlékeztet, de csak a priori veszély esetén bocsátja ki.

A szarvas szűk, hosszúkás patái két nagyon jellegzetes nyomot hagynak a laza talajban. A hosszú és vékony lábakkal a szarvasok gyorsaságát és agilitását nyerik, mert kíváncsi, de gyorsan félnek. Megmenteni magát, szerencsére kiváló futó, jumper és úszó.

A szaporodási szarvas kezdődik a párzási azaz július közepétől augusztus közepéig, amelynek során a hímek egy adott viselkedés vezet, hogy hozzon létre „boszorkánykör”, ahol a fű csomagolt hogy a nőstény körbefordulásával mindaddig folytatódik, amíg a csatlakozás meg nem történik. A gesztációt elhalasztják, és a megtermékenyített tojást csak 4 hónap és fél hónapos embrionális diapauza után implantálják. Ezért kezdődik a vemhesség és körülbelül 5 hónapig tart. A kecske ezért május vagy június körül alacsony, éves tartománya 1-3 kicsi, akiket 2-3 hónapon át szoptatnak, vagy egy kicsit többet. Minden esetben, amikor a nőstény üldözi a kis fawnokat, "chevrellas" lesz (6 hónapról 1 évre), amikor az év után csökken. A szexuális érettség egy kicsivel több mint egy évig fog érni.

a kecske és a faunája

A szarvas leginkább keményfa és tűlevelű erdőkben él, de megtalálhatók a fa szélein, a bozótban és a gyepekben is. Ez egy meglehetősen ülő állat, amelynek területe nem túl kiterjedt, azonban 5 és 15 hektár között változhat, és 200 hektárig terjedhet. Sötétedéskor és napfelkeltéskor, de napközben is jön ki. Ez meglehetősen magányos, kivéve a pergamen alatt, de a nőstény mindig követi az ő fawns, és a csordák 10-20 szarvas alakulhat ki ősszel.

A szarvas étel

Chevreuil, növényevő, táplálja azokat a növényeket, amelyek az évszakokkal és életterével együtt fejlődnek. Így tavasszal és nyáron a leveles fák és cserjék, valamint a füvek és a prérinövények bimbóit, hajtásait és leveleit enni. Az ősszel és télen, szarvas fordul levelei szeder, borostyán, hanga, makk, beechnuts (bükk, gyümölcs), gomba, lucerna, hanem szénát és gabonát olyan területen, amely megfelel az ételének adaptálásának, mivel a száraz anyag természetesen nem élelmiszer.

A szarvas károsítja a környezetet?

A szarvasok szerepet játszanak a környezet egyensúlyának és fenntartásának, különösen a legeltetésnek, anélkül, hogy károsítják a talajt, mivel könnyű. Segít, hogy elterjedt magok, spórák, lárvák, ha átutazóban a kabátját, ürülék és klumpa, de ugyanúgy, ez is hordoz paraziták, így például kullancsok lehet a forrása Lyme-kór emberekben.Minél sűrűbb a szarvasok populációja, annál parazita betegségek alakulnak ki és halált okoznak.

őz

Az erdős területek elszigeteltsége, a területek infrastruktúrák általi szétaprózottsága, a vadászok etetése és a sókövekből készült létesítmény, amelyeknek a szarvasok kedvelik, segítenek ezeknek az állatoknak az ültetésében. genetikai sokféleségüket.

A szarvasok (farkasok és hiúk) természetes ragadozóinak ritkasága miatt a rókák, a kutyák vagy a vaddisznók megtámadják a pelyheket. A közúti balesetek nagyon gyakoriak, amikor a szarvas kereszt és kopognak az autó ellen. De azok a vadászok, akik a céljukat szarvasznak nevezik: meghatározzák a szarvasok vadászterveit, a populációkat szabályozó csalásokkal, ami úgy tűnik, nem éri el célját; a "trófeák" szarvas agancsok nagyon kívánatosak. És a vadászati ​​jogok bérlése vonzó, gazdagnak kell lennie a játékban, így a szarvas...

Videó: Szatmár Beregi Szilvanapok Tarpa 2015 1.

Oszd Meg Barátaiddal