A Dormouse, Egy Rágcsáló, Amely A Tetőkben Telepedik Le

A dormouse (Glis glis)

A dormouse (Glis Glis) a lair és a muscardin mellett a Gliridae család legnagyobb rágcsálója. Az úgynevezett szürke dormouse, közös dormouse vagy dormouse, ez a kis emlős főleg éjszakai, ha nem hibernált... néha a házunk padlásában!

A kocsmáros: személyi igazolvány

A Loir mérete 15-20 cm, amelyhez hozzá kell adni egy bokros farok 10-18 cm, a súly között, 80-200 gramm. Ő visel egy szürke kabátot, amely barna vagy pirosra húzhat az oldalán, míg az arca és a hasa fehér. A szeme fekete hajjal van elrejtve, hogy kitűnjön. Az enyhén hosszúkás fejét kis kerek fülek támasztják alá, és a fang szájkosarat visel, amely lehetővé teszi, hogy észrevegye az éjszakai akadályokat. Az alsó mancsát titokban egy ragacsos anyag van egy horog függőleges mozgások dominálnak, mivel alig mozog a földön, de ez egy kiváló hegymászó és jumper, nagyon mozgékony. Becslések szerint a várható élettartam 7 és 9 év közötti.

A dormouse rendkívül gyorsan zúzta fogait, amikor meg akarja ijeszteni a ragadozó életét, de élesen sípoló hangokat és szikrázó hangokat is kelthet, hogy figyelmeztesse a többieket a közelben lévő veszélyre. Egyfajta autotómia révén a farok csúcsa eljut, hogy elmeneküljön egy ragadozótól, aki megpróbálja elkapni. Ha nem, akkor zajot okoz, ami a rágás és a horkolás között van.

dormouse a hibernációban

Mint a muscardin, a dormouse az ősszel megtermékenyíti a hibernálást egész télen, októbertől áprilisig, a hibernált fészkekben, melyet a földön 15 és 60 cm mély között teremt. Mivel a hibernáció nagyon hosszú, tartozunk neki az "alvás, mint egy kocsma" kifejezésnek.

Eltekintve a hibernáció időszakban a dormouse él egy fészek ő építette fel gyakran a houpier egy fa egy fa lyuk, vagy egy furaton vagy egy sekély odú. A fészke a hibernációból épül fel mohával, gallyakkal, fűvel és száraz levelekkel a belső részhez. Éjfélkor jött ki a fészekből, az éjszaka folyamán, amikor elkezd keresni valamit.

A pele él főleg lombos erdők (bükk, tölgy...), de ez is megtalálható a parkokban, gyümölcsösökben, bokrok, bozótos sövények, fa élek és kertek, nem beszélve a házakat. Ez egy meglehetősen ülő állat, amelynek mozgási köre körülbelül 3-4 ha, és családjával együtt él. Csak néhány embert számolok.

A dormouse reprodukciója

A reprodukció júniustól augusztusig tart, amelyet egy hónapos terhesség követ, majd az év egyetlen alom születése 2-9 fiatalot hoz létre, akik szőrtelenek és vakok lesznek. A nőstény hét hétig szoptatja őket. 10 hónapig érik el a szexuális érettséget.

A dormouse étel

A dormouse (Glis glis), agilis hegymászó

A dormouse az egyik mindenevő állat. A diéta lényege a magvak és diófélék, mint prioritás, de ő nem hagy el a gyümölcsöt a gyümölcsös, amit ők: szilva, szilva, alma, körte, szeder, füge... Ő harapdálja rügyek, fiatal hajtások és virágok is táplálják a gomba és a kéreg. E vegetáriánus menü mellett a kocsma is rovarokat, csülgetőket, csülgetőket és még a fészekből elesett csajokat is magában foglal.

A dormouse, egy nem fenyegetett faj

A dormouse ragadozói éjszakai raptorok (hosszú füles bagoly, szamár bagoly), nyúl, vadmacska és nyúl. Nincs olyan veszélyeztetett fajokra és a faj nem védi a rendeletek kivételével a felvételét a III Berni Egyezmény, ami azt jelenti, hogy bármilyen műveletet szabályozni, hogy fenntartsák a a veszélyeztetett populációk létezése.

Franciaországban, ahol ez az egész országban, kivéve az északi és sok az Atlanti ív, a pele különösen zavaró, ha felveszi a tartózkodási az eresz a házak Ezután egy nagyon kísértő zümmögő hangot emlékeztet egy szarvas fészekének.

Ne próbálja mérgezni őket, akkor megöli a háziállatát, hanem más apró állatokat is, például olyan egereket, amelyeket a macska elkaphat, aki szintén mérgez. Használjon kettős befogású csapdákat, amelyek lehetővé teszik, hogy elkapja a kocsmát anélkül, hogy megöli azt, így felszabadíthatja egy otthonában lévő fára. Galambozza őket csak jó időben, amikor hibernálták őket, különben télen teljesen tévednek a természetben.

Videó: .

Oszd Meg Barátaiddal