A Fenyvesert (Martes Martes) Vagy Marte, Távol A Kertben

A fenyvesek (Martes martes) vagy marte

Marten vagy nyest, akinek igazi neve nyuszt (Martes martes), családjába tartozik Mustelidae, mint a menyét (Martes foina). Ha ezek mind a kis húsevő emlős az azonos nemű, és a fajok eltérő, mert a viselkedés nagyon ritka, hogy egy nyest az otthona közelében, ami nem ez a helyzet a vadászgörény.

A nyúl: személyi igazolvány

A völgynek barna kabátja van, amely a lábán és a farkán sötétedik, miközben a fején tisztul. A torkának és a felső mellének sárga-narancssárga vagy sárgás krémszínű, vállpánt formájában. Alig elérte a 15 cm magas és 35, vagy akár 55 cm hosszúságú amelyekhez hozzá kell adni a 18 és 25 cm-es egy nagyon bozontos farok. Súlya közötti 700 gramm és 2 kg Maximális, ritkábban, attól is függ, ha ez egy nőnemű vagy hímnemű szexuális dimorfizmus meglehetősen ejtik a nyest.

Bár rövidlábúak, elég hosszúek és szőrösek a növényen. A hímek és a nőstények hasi szagos mirigy, amely lehetővé teszi számukra, hogy a hely, ahol utaznak, az illatuk, mint múló jel, különösen a kerékvágásból. Van olyan füle, amely sárgás szélén észrevehető. Az orra fekete, és bocsát ki féle nyávog csak a bőgés, egyébként csendes. A nyúl jól fejlett érzékei a szaga, látása és hallása. Nagyon mozgékony és az ágakból ágakba emelkedik a fák között, de nagyon jól utazik a földön vadászni.

Hogyan lehet megkülönböztetni a nyájat a nyúlból?

Marten egy kissé masszív figura, menyét, de főleg a vállpántos, ami megkülönbözteti a két menyét: végződő egypontos és őszintén narancs krém nyest, ez a fehér és bilobed a menyét. Továbbá, betartva a nyomait a két állat laza talaj, lehet észrevenni azokat a nyest, hogy nyomokban haj, amely nem jelenik meg a menyét, aki nem haj a mancsát.

Elméletileg nyest élhet több mint tíz éve fogságban, de a természetben várható élettartama közelebb van 3 vagy 4 év.

A reprodukció a matt van egy halasztott ovo-implantáció folyamat, amely azt jelenti, hogy a végrehajtását tojások történik késleltetett módon (körülbelül 200 nap), mint a tengelykapcsoló, hogy zajlik Júliusban és augusztusban néha különböző férfiakkal. A születés kicsit, hogy lehet akár 6 százalék alom, de a 3 átlagosan zajlik a következő tavasszal, körülbelül áprilisban és májusban, a lyukba egy fa, egy szikla üreg, de nem a földre. A női ápoló utódok 2 hónap, akkor megvan a felnőttkori testmagasság és megteszi a függetlenség 5 vagy 6 hónap, de csak akkor éri el az ivarérett második vagy harmadik évben. A nõ egyedül foglalkozik fiatalabbikkal, ami azt is mutatja, hogy a nyúl meglehetõsen magányos állat.

A élőhelye főként a tűlevelű erdők és / vagy lombhullató, egész Franciaországban, előnyben részesíti a keleti és hegyvidéki erdők, de szinte soha nem vállalkozásokban nyílt területeken, mint a rétek. Ritkán megtalálható Provence-ban és az északon. Mint amikor a borjakat és gondoskodik a kicsi, a különböző lakóterek lehet egy lyuk farönk, egy mókus elhagyott fészek, fészek baglyok lakatlan, egy szikla üreg, általában magasságban, de nyáron a fák alatt gyökerezik, vagy talajszinten. Ellentétben az utálattal, ritkán megközelíti az otthonokat, és ezért nem zavarja a padlást.

A fenyvesek (Martes martes) vagy marte

A létfontosságú tér húsz kilométerre húzódó területre terjed ki. Sötétben és éjszaka a legaktívabb, de amikor a tél és a hideg előfordul, lelassul és napról napra nő.

A nyúl étel

Marten van húsevő, és előszeretettel pocok, hogy lehet helyettesíteni mezei egerek, cickányok, nyulak, mókusok, madarak és tojások (robin, cinke, rigó, harkály, galamb...), kétéltűek. Emellett halott állatok holttestét is eszik.

Ő is rovarirtó, és támadja a vaskos méhek fészket, evő bogarakat és bogarakat számokban.

A marte nem gyűlöli el a gyümölcsöt, mert fűrészes, különösen nyáron és ősszel: lehet vadon termett gyümölcs, de a mezőgazdasági termények is.

Ő alkalmazza a diétáját, amit az évszakok könnyebben biztosítanak.

A kert, ártatlan a kertészeknek

Ellentétben az uralkodóktól, a nyúl nem fog eljutni a csirkehálózathoz, túl otthona és túl messze az erdőben található élethelyétől.

2014 óta a nyúl már nem része a "káros" fajoknak Franciaországban. Ez kétségtelenül a lakosság csökkenésének megfigyelését követően hozott határozat, amelyet meg kellett szüntetni. Néhány európai ország még a lakosság kényelmét vagy újrabeillesztését is támogatja.

Számos tényező magyarázza az orr halandóságát, amely magában foglalja a szőrzet visszaszerzését is, de olyan szőröket is, amelyek kiváló minőségű ecseteket akarnak az akvarellisták számára. A csapdázás és a mérgezés számos területen tönkrement.

Az erdők szétforgácsolódása, az erdőirtás és az erdőgazdálkodás az élőhelyek veszteségét és a nyáj áthaladását okozza, és a közúti forgalom végzetes ütközéseket okoz az állat számára.

Videó: .

Oszd Meg Barátaiddal