Az Európai Sparrowhawk (Accipiter Nisus), Kegyetlen Vadász

Az Európai Sparrowhawk (Accipiter nisus) a ragadozó madarak családjába tartozik. Ez egy kis raptor, amely erőteljes üvegházzal rendelkezik. A karvaly egy kíméletlen vadász, aki általában él erdős területeken, de egyre inkább gyakori a városokban és a kertek, ahol könnyen megtalálja a kedvenc étele, a kis énekesmadarak.

Az Európai Sparrowhawk (Accipiter nisus), kegyetlen vadász

Hogyan ismerjük fel az európai sparrowhawk-t?

Az európai sparrowhawk a ragadozó madarak felismerhető megjelenésével rendelkezik, még akkor is, ha kicsi, ívelt számlájával és hosszú talonjaival. A férfi, egy kicsit kisebb, mint a nõ, szürkésbõr tollazat a hátán, a szárnyak és a farok. Alsó részei fehérek, el vannak zárva vörös színnel. A Sparrowhawk fejét szürkés-kék színével, piros arcával és különösen sárga-narancssárga szemével lehet felismerni. Az európai sparrowhawk hosszú, vékony, jellegzetes farokkal rendelkezik.

Az európai sparrowhawk sikoltozása és éneklése

Az Európai Sparrowhawk elég diszkrét madár. A fészek felett és a tenyésztési időszak alatt azonban hallható a hívás. Az ő sírásának sebessége attól függ, hogy az európai sparrowhawk a bírósági bemutató alatt használja-e, vagy veszélyt jelent-e.

Európai Sparrowhawk repülés közben

Az európai sparrowhawk élőhelye

Az európai sparrowhawk migráns lehet, ha Észak-Európában él, vagy ülő, ha a kontinens déli részén él. Ez egy madár, amely az erdőkben, valamint a nyílt erdős területeken és olyan városokban él, ahol élelmiszer is megtalálható.

Az Európai Sparrowhawk étele

A karvaly táplálkozik elsősorban a kis énekesmadarak (házi verebek, nagy mell, poszáta, pintyek, ismerős Robins, fecskék, seregélyek, stb), mindig meglepetésszerűen nyitott helyeken. Ez egy madár, amely nem hagyja el könnyedén a zsákmányát. Folytathatja a ligetekben, lombokban vagy repülés közben 2-3 km-t, mielőtt elkapná.

A női Sparrowhawk nagyobb méretének köszönhetően nagyobb pisztrángokkal, például tollal, galambokkal vagy fácánokkal foglalkozhat. Amikor a verebek szűkösek a télen, az európai sparrowhawk is táplálkozik a kis emlősök, mint az egerek vagy a csavarok. Az európai sparrowhawk, amely nem fél az emberektől, a kerti táplálókat is figyelte, különösen a kék mellek meglepetésére.

Sparrowhawks of Europe (Accipiter nisus)

Az Európai Sparrowhawk sokszorosítása

Az európai sparrowhawkban férfi és női fészek épülnek össze, még akkor is, ha az utóbbi a legtöbb munkát végzi. A fészket egy fa elég magasra telepíti. A nőstény 4-6 tojást helyez el április és július között, évente egyszer, minden tojás között 2 nappal. 33-42 napig tartja őket. A csirkék 24-30 nap elteltével változnak.

Az európai sparrowhawk hasznos vagy káros a kertre?

Az Európai Sparrowhawk csak akkor veszélyes a kertre, ha úgy döntött, hogy madárelrendezőt telepít. Az utóbbiak leggyakrabban verebek, akiknek a Sparrowhawk őrült: nem habozik nézni őket a kertekben, és elkapni őket. Ha azt szeretnénk, hogy elkerüljék a madarak, hogy jöjjön be az adagolóba a végén az élelmiszer karvaly, akkor könnyen védi, például illesztésével a tetőre vagy alá helyezzük, egy kerti pavilon, amely átmegy csak a kis madarak.

Fényképek: Eddy Van 3000 n° 1 - Tony Hisgett n° 2 - Accipiter n° 3

Oszd Meg Barátaiddal